U nikšićkoj Igračkoteci razvijamo muzikalnost i vježbamo pilates

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, i ove sedmice su pripremili zanimljiv program za djecu. U fokusu su muzičko obrazovanje i fizička aktivnost.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu 31. avgusta u 18 sati uslijediće radionica Pilates za djecu, koju organizujemo u saradnji sa City Fitness, a namijenjena je djeci od 6 do 14 godina.

Na radionici će se djeca upoznati sa značajem i benefitima pilatesa za njihov razvoj, na njima razumljiv i pojednostavljen način. Poseban akcenat će biti na prednostima trajnog karaktera, a kroz izvođenje vježbi različitih varijacija, sa i bez rekvizita, djeca će biti praktično upoznata sa ovom vrstom treninga. Na kreativan i zabavan način će ozbiljno vježbati, a uz govornu motivaciju trenera biće skoncentrisani na pravilno izvođenje pokreta.

Radionicu će voditi instruktorka pilatesa za djecu i odrasle Tatjana Bjeletić.

U četvrtak, 1. septembra u 19 sati biće održana radionica Muzičko putovanje kroz igru, koja je namijenjena djeci od 6 do 9 godina, a realizujemo je u saradnji sa Bim – Bam muzičkim centrom.

Na ovoj edukativnoj radionici djeca će kroz neformalno učenje sticati osnovna znanja o muzičkim simbolima i primjenjivati ih u igri. Interaktivne aktivnosti obuhvatiće sve važne segmente muzičkog obrazovanja: pjevanje, ritam, notna trajanja, motoriku, koordinaciju pokreta… Edukativne igre doprinijeće razvoju kreativnosti i psihomotornih sposobnosti. A sve će biti realizovano uz različite didaktičke Bim – Bam materijale namijenjene ranoj muzičkoj stimulaciji.

Radionicu će voditi muzičke pedagoškinje Milica Matanović i Marica Pejović.

Broj mjesta na radionicama je ograničen.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply