Damjanović: Vlada priprema zakonske uslove za isplatu naknada za bebe

Vlada Crne Gore radi na tome da stvori zakonske uslove da bi se omogućila isplata naknada za novorođenčad rođenu u 2022. godini, tvrde u resoru finansija.

Gostujući u Dnevniku RTCG ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio je da odluka o naknadama u iznosu od 500 i 1.000 eura nije bila zakonom utemeljena, a neko je u ranijoj administraciji htio da to populistički sprovede.

“Radi se sada na tome i nadam se da ćemo dobiti zakonske izmjene, da bi se omogućilo da se u dijelu servisiranja potreba novorođenčadi uradi koliko je moguće. Neko je u ranijem periodu slagao roditelje, ali ministarstvo radi i stvoriće zakonske pretpostavke da se se ispune realne potrebe građana. Ide neizvjesna zima, posebno u vezi cijena energenata, ali Vlada postupa maksimalno odgovorno”, istakao je Damjanović.

On nije precizirao kada bi izmjene zakonske regulative trebalo da budu završene, koji zakon se mijenja i u kojem dijelu, pa ni kada bi roditelji mogli da očekuju isplatu za bebe rođene tokom ove godine.

Od kada je i aktuelna Vlada obećala da će biti ispunjeno obećanje i obezbijeđen taj vid podrške koji je najavila bivša administracija prošlo je dva i po mjeseca i od tada do juče nije bilo nikakvih zvaničnih informacija o tome.   

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, koje bi trebalo da omogući primjenu ove mjere, i dalje ne odgovaraju na ova pitanja ni roditeljima, ni nevladinim organizacijama ni medijima.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply