Evropska noć istraživača okupiće ljubitelje nauke 30. septembra

U organizaciji Fondacije za promovisanje nauke – PRONA i Prirodnjačkog muzeja Crne Gore 30. septembra će biti održan Festival nauke Noć istraživača 2022.

Ovogodišnji slogan manifestacije je Oblikuj budućnost, a u okviru priprema za već tradicionalni susret ljubitelja nauke, organizatori su raspisali konkurs za učešće na Festivalu, koji je namijenjen predstavnicima obrazovnih institucija, instituta, nevladinih organizacija, preduzeća, kao i samostalnim istraživačima.„Festival se održava 30. septembra, istovremeno u preko 200 evropskih gradova. Dvanaestočasovni program, od podneva do ponoći, posvećen je nauci i naučnim dostignućima, kao i promjenama koje donose nove tehnologije dramatično mijenjajući svijet. Kroz eksperimente, interaktivne prezentacije, radionice, otvorene laboratorije, naučne tribine, naučna predavanja i izlete mladi ljudi imaju priliku da se upoznaju sa naučnim dostignućima“, saopšteno je iz Fondacije za promovisanje nauke PRONA.

Pokazalo se, kako su naveli, da Festival unapređuje naučnu pismenost mladih u Crnoj Gori na nekonvencionalan i efektan način i uspješno približava nauku široj publici, a naročito mlađoj populaciji.

Mjesto održavanja Festivala nauke biće Bemax arena, a rok za prijavu za učešće je 11. septembar. Prijavni formular je dostupan na ovom LINKU.

Broj izlagača je, kako su kazali organizatori, ograničen , a svi kandidati će o prihvatanju prijave biti obaviješteni 15. septembra.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply