Školski karavan kreće 4. septembra, obradovaće đake deset seoskih škola

Moto klub Familija organizuje i ove godine humanitarnu akciju Školski karavan, u okviru koje će pribor za početak nove školske godine dobiti 181 đak iz deset osnovnih škola sa ruralnog područja Crne Gore.

U saradnji sa svim moto klubovima iz naše države i motoristima koji su se sami priključili akciji, Familija je sakupila novac za školski pribor, konditorske proizvode, lopte i ostale stvari kojima će obradovati mališane.  

I ove godine veliki karavan motorista krenuće iz Podgorice 4. septembra u 7.30 časova, a mjesto okupljanja je Moskovska ulica 117 ispred Gradskog paba. Planirano je da obiđu đake OŠ „Vojin Popović“ iz Drezge, OŠ „Boško Radulović“ iz Komana, OŠ „Blažo Marković“ iz Donjeg Zagarača, OŠ „Rade Perović“ iz Velimlja i „OŠ Dušan Đukanović“ iz Lukova.

„Crna Gora je iznjedrila mnoge umne ljude prepoznatljive van njenih granica u oblasti kulture, umjetnosti, nauke, ekonomije… Spoznali smo da je većina njih znanje sticala u seoskim školama. Znamo da je teško pohađati školu u ruralnim područjima kako zbog vremenskih neprilika tako i zbog materijalnih uslova seoskih skola“, smatraju u Moto klubu Familiju.

Ističu da su prepoznali težinu svega toga i sad već tradicionalno svake godine posjete i pomognu nekoliko seoskih škola. Osim dodjele pomoći, i ove godine organizovaće za djecu druženje sa dječijim animatorom Žarkom Žabcem.

Prethodnih godina to su bile škole u mjestima Manastir Morača (Kolašin), Prošćenje (Mojkovac), Šekular (Berane), Lepenac (Mojkovac), Pavino Polje (Bijelo Polje), Maoće (Pljevlja), Mataruge (Pljevlja) i mnoge druge.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply