Za premještaj u školu u Tološima prijavljeno 268 đaka OŠ “Radojica Perović”

Osnovna škola u Tološima biće spremna da primi prve đake 5. septembra, kada je planiran početak nove školske godine. Već je izvjesno, kako je danas potvrđeno iz Ministarstva prosvjete, da će novu školu privremeno pohađati i dio djece iz OŠ „Vladimir Nazor“, a iz OŠ „Radojica Perović“ za prelazak u novu obrazovnu ustanovu do sada se prijavilo 268 učenika. Do kraja sedmice biće poznat i broj đaka koji su do sada nastavu pohađali u OŠ „Štampar Makarije“, a željeli bi da nastave školovanje u Tološima.

Prema riječima ministra mr Miomira Vojinovića, stariji razredi OŠ „Vladimir Nazor“ biće takođe smješteni u novoj školi u naselju Tološi, koja je donacija firme Bemax i porodice Ubović. Za njih će, kako je istakao, biti obezbijeđen prevoz do škole.

„Imali smo sastanke i sa predstavnicima Mjesne zajednice Tološi, kako bismo čuli glas građana tog područja i u tom pravcu smo dobili sve moguće saglasnosti da u ovom trenutku djeca iz te škole koriste privremeno novu školsku zgradu u Tološima. Do kraja sedmice znaćemo i tačan broj prijavljene djece koja bi se premjestila iz OŠ “Štampar Makarije“. Bez obzira na problem prebukiranosti škola, koji je naročito prisutan u Podgorici, vjerujem da ćemo na ovaj način uspjeti makar dijelom da otklonimo neke dileme, gužve i preraspodjele časova u nekoliko smjena“, rekao je Vojinović gostujući u Bojama jutra TV Vijesti.

Podsjećajući da je riječ o savremenom objektu, koji ispunjava sve evropske i svjetske standarde, kazao je da sada predstoji da se okončaju sve procedure kako bi škola koja je u vlasništvu države  dobila i naziv i kako bi joj se omogućilo da zvanično počne sa radom.

„Osim onih koji sa tog prostora budu željeli da uče u školi u Tološima pokušaćemo da, u okviru ovih kapaciteta koji su ogromni, zadovoljimo potrebe i ostalih škola koje gravitiraju tom području“, rekao je Vojinović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply