Međunarodni dječiji festival folklora od četvrtka u Tivtu

Kulturno – umjetničko društvo Boka organizovaće od 25. do 27. avgusta u Tivtu drugi Međunarodni dječiji festival folklora Kolo bez granica.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, a podržali su ga Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Porto Montenegro, Turistička organizacija Tivat i tivatski Centar za kulturu.

Festival Kolo bez granica je debitovao 2019. godine. Misija ove manifestacije, kako su pojasnili organizatori, je uspostavljanje, razvoj i jačanje prijateljskih odnosa među državama, promovisanje kulturne saradnje dječije zajednice, podsticanje, očuvanje i njegovanje tradicije i kulturnog nasljeđa, multietničnosti i multikulturalnosti među djecom.

„Program ispunjen javnim nastupima, edukativnim sadržajem i prilikama za zbližavanje mališana održaće se na otvorenim prostorima grada i obuhvatiti neke od najreprezentativnijih lokaliteta Tivta – gradsku rivu Pine, Trg od kulture, Porto Montenegro. I ove godine očekujemo dobru posjećenost građana i ljubitelja folklora“, poručuju organizatori.

Prvog dana festivala, u četvrtak u 19.30, biće upriličena međunarodna festivalska parada, a ceremonija otvaranja zakazana je za 20. 30, nakon toga će uslijediti koncert na rivi Pine.

U petak, 26. avgusta u 19 časova na istoj lokaciji biće organizovana folklorna radionica na rivi Pine, a nakon toga revija narodnih kostima Crne Gore. Dan kasnije, 27. avgusta u 19.30 sati biće organizovana festivalska parada ulicama grada, uz kratke performanse, a od 20.30 gala koncert na rivi Pine.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply