U Podgorici planiraju da grade 4 vrtića i po jedan u Beranama, Baru, Bijelom Polju i Ulcinju

Ministarstvo prosvjete gradiće u narednom periodu četiri nova vrtića u Podgorici, po jedan u Beranama, Bijelom Polju, Baru i Ulcinju, a planira i da dogradi i rekonstruše i jedan u Plavu, i u vezi sa tim je danas potpisan ugovor sa predstavnicima konsultantima.

Predviđena je izgradnja vrtića u podgoričkim naseljima Stari Aerodrom, City kvart, Zlatica i u bloku 35-36 (u blizini Zegradnjine zgrade u ulici 4.jula), kao i u Beranama, Bijelom Polju i Baru i Ulcinju. Dogradiće i rekonstruisati postojeći objekat u Plavu.

U prostorijama Ministarstva prosvjete potpisan je Ugovor o saradnji između Ministarstva, DOO Project – consulting Podgorica i Uprave za kapitalne projekte u cilju pružanja konsultantskih usluga na implementaciji projekta Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2. Projekat je ukupne vrijednosti od oko 15 miliona eura, a biće finansiran s 67 odsto kreditnih sredstava Banke za razvoj Savjeta Evrope, u visini od 10 miliona eura, dok će preostalih 33 odsto vrijednosti obezbijediti Vlada.

“Jedan od uslova za povlačenje prve tranše kreditnih sredstava je formiranje Implementacione jedinice odnosno angažovanje tehničke podrške. Ugovorom o saradnji predviđeno je regulisanje prava i obaveza ugovornih strana na ovom projektu: Ministarstva, kao Naručioca projekta, Uprave za kapitalne projekte, kao Jedinice za implementaciju projekta i DOO „Project – consulting“ Podgorica, kao jedinice za Tehničku podršku”, navodi se u saopštenju.

Vlada Crne Gore zadužila se prvi put 10 miliona eura kod Banke za razvoj Savjeta Evrope za izgradnju novih vrtića, među kojima su bili i po jedan u Baru i Ulcinju, 2013. godine nakon što je prihvatila peticiju udruženja Roditelji kojom je preko šest hiljada građana tražilo hitnu gradnju novih jedinica zbog problema sa prebukiranošću.

Tim ugovoro predviđeno je bilo da se grade ukupno 4 nova vrtića u Podgorici, i po jedan u Pljevljima, Ulcinju i Baru. Svi su završeni, osim objekti u Baru i Ulcinju. Javnosti nije poznato šta se desilo sa njihovim projektima i kada će početi njihova gradnja, kao ni gdje.

Mediji su juče objavili na osnovu najave Ministarstva da će danas biti potpisan ugovor o gradnji ukupno šest vrtića u potpuna rekonstrukcija jednog.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply