Dvoje djece i još devet osoba ubijeno u pucnjavi na Cetinju

Dvoje djece ubijeno je danas u pucnjavi koja se dogodila na Cetinju, uz još devet osoba, a šestoro je povrijeđeno u tom napadu Cetinjanina koji je nasumice pucao na sugrađane, potvrdila je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić Vijestima.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da je, prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B. sa Cetinja, pucao na porodicu, čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

“On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest”, dodao je on.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici i tom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen i jedan od njih.

“Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života”, ističe Brđanin.

On je naglasio da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić istakla je, nakon uviđaja, da je na licu mjesta zatekla 9 smrtno stradalih lica, a nakon toga im je iz Kliničkog centra Crne Gore javljeno da su još dvoje stradali.

Prema njenim riječima, šest osoba je na liječenju, dvoje u cetinjskoj bolnici, a četvoro u KCCG.

Do tragedije je došlo danas oko 15.30 časova, u naselju u blizini Vladinog doma, kada je Cetinjanin Vuk Borilović (34) iz vatrenog oružja počeo da puca nasumično na ljude iz komšiluka i okoline. Njega je na kraju jednočasovne drame, prema informacijama koje je saopštila tužiteljka Nastić, ubio sugrađanin.

Zbog ove nezapamćene tragedije u Crnoj Gori će biti proglašena trodnevna žalost, najavljeno je iz Vlade.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply