Opština Bar dobila dvije klupe za dojenje i presvlačenje beba

Nevladina organizacija Građanski glas Crne Gore donirala je Opštini Bar dvije klupe za dojenje i presvlačenje beba pod sloganom Zajedno za mame i bebe, a povodom Svjetske sedmice dojenja.

Klupe su postavljene na šetalištu Kralja Nikole (kod dječjeg igrališta) i ispred Doma zdravlja, prve ovog tipa u Baru, koji je po podacima MONSTAT-a, treća opština u Crnoj Gori po natalitetu.

“Na ovaj način, kroz promociju društveno odgovornog djelovanja, Bar će postati pristupačnije mjesto za najmlađe sugrađane i dodatno motivisati majke da udobno i relaksirano doje svoje bebe i u javnosti”.kažu u NVO Građanski glas Crne Gore.

Klupe su dio regionalnog projekta Partnerstvo za majke i bebe, koji finansiraju Fond za Zapadni Balkan i Evropska unija, a ima za cilj podršku dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba i podizanju svijesti o dojenju na javnom mestu.

Nevladina organizacija Građanski glas Crne Gore najavljuje da će uskoro će postaviti klupe u Trebinju i Skadru, u saradnji sa partnerskim organizacijama Ženski centrar Trebinje i Žene za žene.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply