Fešta nad feštama Bokeljska noć zakazana za 20. avgust

Foto: Boka News

Nakon dvije godine online prenosa putem društvenih mreža, platfome bokeška.me, youtube kanala i televizijskih stanica, tradicionalna fešta nad feštama Bokeljska noć ponovo se vraća tamo gdje joj je mjesto – u akvatorijum Kotorskog zaliva i to 20. avgusta od 21 sat.

Kako su saopštili organizatori, nakon konkursa, tehnička komisija za odabir barki, koju čine kotorski meštri Ilko Marović, Marjan Šantić i Marko Ševaljević, uveliko radi na selekciji prijavljenih maketa. U zalivu će se naći ograničen broj maštovito urađenih kreacija koje će konkurisati za vrijedne nagrade.

Kako i nalaže tradicija, barke će se u  svom koridoru predstaviti publici i žiriju u tri đira.

Nakon proglašenja najboljih na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, uslijediće vatromet, a fešta će se preseliti u Stari grad do ranih jutarnjih sati.

Organizator je kotorski Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj je Opština Kotor.

Bokeljska noć je manifestacija koja okupi na desetine hiljada posjetilaca, po kojoj je grad Kotor postao prepoznatljiv i van granica Crne Gore po svojoj kreativnosti i duhu građana. Zadatak učesnika Bokeljske noći je da što bolje, ljepše i originalnije ukrase svoju barku ili brodić kako bi prilikom defilea posjetiocima poslali određenu poruku.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply