Od 15. avgusta zaključivanje ugovora za boravak djece u JPU “Đina Vrbica”

Sklapanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama za novoupisanu djecu, kao i za mališane koji su ispisani i ponovo nastavljaju boravak u Javnoj predškolskoj ustanovi “Đina Vrbica”, počeće 15. avgusta i trajaće do kraja mjeseca.

Kako bi se izbjegle gužve koje su bile aktuelne prethodnih godina, ova podgorička JPU je, kako je saopšteno, omogućila da roditelji mogu da zaključe ugovore na još dva šaltera.

„Sklapanje ugovora obavljaće se na tri lokacije u različitim djelovima grada, odnosno u okviru VJ Poletarac (Ulica Radosava Burića, bb, Zabjelo), VJ Dragan Radulović (Ulica Mirka Banjevića, br. 6, Stari aerodrom), kao i VJ Mali Princ (Ulica Velimira Stojanovića, bb, Zagorič)“, naveli su iz JPU „Đina Vrbica“.

Na šalteru u okviru VJ “Dragan Radulović” obaviće se sklapanje ugovora za djecu upisanu u taj vrtić, kao i u “Jelena Ćetkovic 1”, “Jelena Ćetković 2” i Dječija radost, dok će se ugovori o međusobnim pravima i obavezama između ustanove i roditelja djece koja su prvi put upisana u VJ Poletarac, Mogli, Ljubović, Zvjezdani vrt, Leptirić, Vladika Danilo i Stara Varoš realizovati na šalteru u okviru VJ Poletarac. Potpisivanje ugovora za djecu koja su prvi put upisana u JPU “Đina Vrbica” i primljena su u VJ Mali princ, Zvončić, Bubamara i “Đina Vrbica” roditelji mogu obaviti na šalteru VJ Mali princ.

Iz ove podgoričke predškolske ustanove podsjetili su roditelje da je pri polasku u vrtić, osim zaključenog ugovora, neophodno dostaviti i ljekarsko uvjerenje/potvrdu za dijete.

„Za razliku od prakse iz prethodnih godina, u ovoj školskoj 2022/23. godini uvedena je novina da ljekarska potvrda može biti starija od pet dana, što je rezultat sastanka koji je realizovan početkom februara i kojem su, pored direktora javnih predškolskih Ustanova sa teritorije Glavnog grada, prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvjete, Doma zdravlja Podgorica i udruženja Roditelji“, kazali su iz „Đine Vrbice“.

Roditelji djece koja su obavila predviđeni sistematski pregled u drugoj i četvrtoj godini i redovno su vakcinisana, potvde mogu naručiti putem aplikacije e-Zdravlje ili telefonom kod izabranog pedijatra, a nakon toga ih podići na šalterima pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica.

„Za djecu koja nisu obavila potrebne sistematske preglede i vakcinaciju, prije izdavanja potvrde, neophodno je iste zakazati, a sve u cilju praćenja rasta i razvoja, te pravovremene vakcinacije“, zaključuje se u saopštenju JPU „Đina Vrbica“.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply