Odgovorite nam na nekoliko pitanja o uslugama za porodicu u opštinama u kojima živite

Udruženje Roditelji vas poziva da odgovorite na nekoliko pitanja o dostupnosti i kvalitetu usluga koje koriste roditelji i djeca u opštinama u kojima živite.

Na osnovu rezultata ove ankete moći ćemo da izaberemo koje usluge prepoznajete kao najefektivnije i najbolje osmišljene, a dostupne su u vašim lokalnim zajednicama. Biće to prilika i da saznamo sa čime su roditelji najmanje zadovoljni u oblasti zdravlja, obrazovanja i socijalnog staranja, kako bi se u narednom periodu intenzivnije zalagali za unapređivanje tih usluga.

Kroz naredna pitanja prenijećete nam vaše iskustvo u korišćenju usluga izabranog pedijatra/doktora, specijalističkih pregleda, psiho-socijalne podrške djeci i roditeljima/savjetovanja u domovima zdravlja, upisa djece u vrtiće i škole…Neke od usluga kojima se bavi ovaj upitnik su i prijava novorođenčeta u matične knjige i procedure za dobijanje naknada za novorođene bebe.

Svi odgovori su u potpunosti anonimni, a za popunjavanje vam je potrebno desetak minuta.

Upitnik je dio projekta Inkluzivno kreiranje lokalnih javnih politika i usluga, koji je podržan u okviru programa OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE, koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

...
Loading
SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply