U četvrtak promocija slikovnice Podgorica – grad knjige

Na platou ispred Narodne biblioteke “Radosav Ljumović“ u četvrtak, 30. juna  u 21 sat biće održana promocija slikovnice za djecu, pod nazivom Podgorica – grad knjige.

Kako su naveli iz ove ustanove, radovi koji sačinjavaju slikovnicu nastali su još u aprilu tokom likovnih radionica koje su za cilj imale da podstaknu najmlađe sugrađane da kroz igru, maštu i umjetnost ispolje kreativnu stranu.

„Na ovaj način svim učesnicima je omogućeno da, ukoliko to već nijesu učinili, stupe u svijet umjetnosti i kulture i to putem objavljivanja svojih radova. Radionice koje je vodio arhitekta i dizajner Mitar Rakčević bile su centar kreativnosti i stvaralačkog impulsa koji je prouzrokovao nastanak mnoštva radova koji za svoju temu imaju glavni grad Crne Gore“, saopšteno je iz Biblioteka.

Kako dodaju, svaki motiv provučen je kroz vizuru djeteta što ovoj slikovnici daje poseban značaj.

Iz Biblioteke pozivaju sve učesnike radionica koji su dali svoj doprinos da prisustvuju promociji i da po završetku preuzmu svoj primjerak koji su svojim radom zavrijedili.

Takođe, pozivaju sve zainteresovane da se pridruže još jednom događaju koji slavi i podstiče kulturu i odgoj naših najmlađih. Na promociji će, kako je najavljeno, govoriti Barbara Simović i Miloš Milačić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply