Nagrada za NAJ menadžerku dodijeljena izvršnoj direktorki udruženja Roditelji

Izvršna direktorka udruženja Roditelji Kristina Mihailović dobitnica je nagrade Unije poslodavaca Crne Gore za NAJ menadžerke za 2021. godinu, u kategoriji civilni sektor.

Ceremonija dodjele nagrada UPCG za društveno-odgovorno poslovanje, NAJ menadžerke u Crnoj Gori, kao i priznanja Unije za poseban uspjeh ostvaren u prošloj godini organizovana je danas u okviru godišnje sjednice Skupštine Unije poslodavaca, održane u hotelu CUE u Podgorici.

Osim Mihailović, nagrade za NAJ menadžerke u našoj zemlji dobilo je još sedam uspješnih poslovnih žena iz oblasti privrede, javnog sektora, civilnog sektora i medija.

U kategoriji privreda, kao ravnopravne dobitnice nagrada NAJ menadžerke u Crnoj Gori proglašene su Dejana Ponoš, izvršna direktorica ARHIMED d.o.o. i Nela Vitić, izvršna direktorka Ocean Montenegro d.o.o. U kategoriji javni sektor ravnopravne dobitnice nagrada su Vanja Grgurović, načelnica Službe za inspekcijske i informacione sisteme za izvještavanje u okviru inspekcijskog nadzora u Upravi za inspekcijske poslove i Bojana Bajić, šefica Odjeljenja za IT u Ministarstvu finansija Crne Gore. U kategoriji civilni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada su Kristina Mihailović, izvršna direktorica udruženja Roditelji i Jelena Milojković, izvršna direktorica NVU Tinker. U kategoriji mediji dobitnice nagrada su Ana Mirović, izvršna direktorica Print Media i Milka Tadić Mijović, predsjednica i osnivačica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore.

Nagrade UPCG za DOP dodijeljene su malim, srednjim i velikim preduzećima, u oblastima: briga za zaposlene, briga za životnu sredinu i briga za zajednicu.

U oblasti Briga za zaposlene za 2021. godinu, nagradu u kategoriji srednje preduzeće dobili su kompanije BILD STUDIO i JUGOPETROL AD. Izvršnoj direktorici BILD STUDIO Aleksandri Bošković Delagić i marketing menadžerki JUGOPETROL AD Sari Ivanović Božović, nagradu je uručio predsjednik UPCG Predrag Mitrović.

U oblasti Briga za zajednicu za 2021. godinu, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobili su kompanije COCA COLA HBC i PUBLICITET d.o.o. Nikoli Tripkoviću, izvršnom direktoru COCA COLA HBC i Vladanu Đurišiću, izvršnom direktoru Publicitet d.o.o., nagradu je uručio predsjednik Skupštine UPCG Nebojša Popović.

U kategoriji srednje preduzeće, nagrada je pripala kompanijama BILD STUDIO, REGENT PORTO MONTENEGRO i KALAMPER d.o.o. Asistentkinji izvršne direktorice Bild-a Anđeli Nenadić i generalnom menadžeru hotela Regent Porto Montenegro Kai Dieckmannu nagradu je uručila generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović. Osnivaču kompanije Kalamper, Elviru Kalamperoviću, nagradu je uručio potpredsjednik UPCG Slaviša Šćekić.

U oblasti Briga za životnu sredinu, u kategoriji srednje preduzeće, nagrađen je hotel CUE Podgorica. Generalnoj menadžerki, Slavici Stojković, nagradu je uručio potpredsjednik UPCG Slaviša Šćekić.

Na današnjoj svečanosti, dodijeljeno je i Priznanje UPCG za poseban uspjeh ostvaren u 2021. godini. Priznanje UPCG uručeno je Mileni Đergović, osnivačici kompanije Mika Proart, i to za projekat Nikšićko Rocks PJESMA ZA DRUŠTVO, koji je, kroz 24 koncerta, ujedinio 24 medijske kuće i domaće pop-rock izvođače.

Svečanosti je prethodilo održavanje sjednice Skupštine Unije poslodavaca. Skupština UPCG jednoglasno je usvojila inicijativu o izmjenama Zakona o Privrednoj komori Crne Gore, kojim bi se ukinulo obavezno članstvo u PKCG.

Takođe, delegati Skupštine usvojili su godišnja dokumenta UPCG, izmjene i dopune Statuta i upoznali se sa redizajnom logoa UPCG povodom obilježavanja 20 godina uspješnog poslovanja Unije.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply