Čitalačka i NTC radionica iduće sedmice u Razvojnom centru

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice djeca predškolskog uzrasta imaće priliku da prisustvuju edukativno- zabavnim radionicama. Bogatiće rječnik, razvijati maštu, ali i logičko razmišljanje i koncentraciju, prolazeći NTC poligone.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U ponedeljak, 20.juna u 19 sati uslijediće NTC radionica za misaonim zadacima,  koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović sa ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

U utorak 21. juna u 19 sati biće održana radionica za predškolarce Mogli vas vodi u džunglu, koju organizujemo u saradnji  dječijim kulturnim centrom Čigralište.

Sigurni smo da znate junaka Knjige o džungli autora Radjarda Kiplinga. Priča o dječaku koji živi među životinjama u džungli podjednako je atraktivna danas, kao i daleke 1894. godine kada je originalna verzija nastala.

Na radionici ćemo vježbati pažnju kroz slušanje i razgovarati o povjerenju, strpljenju, empatiji, prijateljstvu i brojnim drugim temama kojima se ovaj klasik bavi. Na taj način ćemo jačati verbalne i socijalne vještine, a u kreativnom dijelu podsticati razvoj sitne motorike. Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić, a broj učesnika je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply