Djeca iz Tološa od septembra u novoj školi

Ministar prosvjete Miomir Vojinović najavio je danas da će mališani iz naselja Tološi narednu školsku godinu dočekati u novoj zgradi.

To je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nakon što je ministar danas sa predstavnicima kompanije Bemax, koja je donirala ovaj objekat, posjetio gradilište, gdje su u toku završni radovi.

„Prilikom posjete, ministar Vojinović je izrazio zadovoljstvo i pozitivne impresije povodom završenih radova, ističući da je školski objekat izgrađen kvalitetno, po najsavremenijim standardima i da će kao takav u potpunosti biti prilagođen potrebama učenika ove škole. Takođe, ministar je istakao da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom što znači da će mališani iz ovog naselja novu školsku godinu dočekati u novoj zgradi“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se dodaje, imajući u vidu značaj ove investicije, koja je neizmjerno važna, ne samo za stanovnike Tološa, već za razvoj i osnaživanje cjelokupne zajednice, ministar Vojinović je izrazio zahvalnost kompaniji Bemax na vrijednoj donaciji od sedam miliona eura, opredijeljenoj za izgradnju škole.

„Ministar je poručio da su ovakve inicijative i projekti od strateške važnosti za buduće generacije i predstavljaju primjer dobre prakse, kojima želimo pokazati da naša djeca zaslužuju najkvalitetnije uslove i podsticajno okruženje za sticanje ključnih znanja i vještina, a naš je uspjeh ukoliko im to i obezbijedimo“, ističe se u saopštenju Ministarstva prosvjete. 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply