Produžen rok za upis u vrtiće, prijave za JPU “Đina Vrbica” do kraja mjeseca

Upis djece u javne predškolske ustanove preko portala upisi.edu.me, koji je trebalo da traje do 15. juna, biće produžen za još pet dana, a u podgoričkoj JPU „Đina Vrbica“ do kraja mjeseca.

Iz ove ustanove su saopštili da je prethodnog dana na njihovu adresu upućen ogroman broj prijava o nemogućnosti elektronske prijave djece u vrtiće, koja je bila uslovljena prekidom konekcije sa Centralnim registrom stanovništva.

„Iz tog razloga, nakon otklanjanja poteškoće i ponovnog uspostavaljanja normalnog funksionisanja sistema, a kako bi svi zainteresovani mališani bili obuhvaćeni predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku o produženju roka za upis za još pet dana. Međutim, JPU Đina Vrbica, kao najveća i najmnogobrojnija ustanova u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja, svjesna ogromne odgovornosti koju ima kao jedan od lidera u sektoru predškolskog vaspitanja i obrazovanja na nivou Crne Gore, ali i svih blagodeti ranog učenja i socijalizacije, donijela je odluku da upis mališana u našu ustanovu prolongira do 30. juna tekuće godine“, naveli su iz JPU „Đina Vrbica“.

Podsjetili su da su prijave počele 25. maja i predviđene su za djecu koja se prvi put upisuju ili su ispisana iz predškolske ustanove koju su pohađala.

„Djeca koja su već tokom prethodne godine boravila u našim vaspitnim jedinicama i produžavaju boravak u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja, smatraće se automatski upisanom“, saopštili su iz JPU „Đina Vrbica“.

Potpisivanje ugovora od sjutra

Dodaju da će roditelji djece koja su već pohađala i nastavljaju školovanje u JPU “Đina Vrbica” moći da potpišu ugovore od sjutra  do 30. juna.

„O terminu potpisivanja ugovora za djecu koja prvi put pohađaju našu ustanovu ili su iz različitih razloga ispisana, javnost će biti pravovremeno informisana. Novina ove godine jeste da će potpisivanje ugovora roditelji moći da obave na tri šaltera u okviru naših vaspitnih jedinica – Poletarac (Ul. Radosava Burića bb, Zabjelo), “Dragan Radulović” (Ul. Mirka Banjevića br. 6, Stari Aerodrom), kao i ”Mali Princ” koji će početi sa radom tokom sljedeće sedmice (Ul. Velimira Stojanovića bb, Zagorič)“, naveli su iz JPU „Đina Vrbica“.

Kako su istakli, menadžment JPU je na taj način nastojao da izbjegne gužve kojima smo bili svjedoci prošlih godina, zbog rada samo jednog šaltera na kojem su roditelji mogli da potpišu ugovore.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply