Naredne sedmice izvodimo eksperimente i razvijamo vještine komuniciranja

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredna sedmica je rezervisana za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Razvijaće radoznalost, logiku i istraživački duh, a dan kasnije na interaktivan način, kroz zanimljive jezičke igre, vježbaće vještine komuniciranja.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U utorak, 14.juna, sa početkom u 18 sati, biće organizovana zanimljiva edukativna radionica, pod nazivom Eksperimentaonica, za koju se mogu prijaviti djeca od 7 do 12 godina.

Osnovnoškolci će imati priliku da se, pomoću jednostavnih sastojaka na zabavan i praktičan način, upoznaju sa hemijskim i fizičkim reakcijama. Na ovaj način, kroz eksperiment će bolje upoznati svijet oko sebe i prirodne pojave koje nas okružuju. Mališani će na taj način razvijati radoznalost, strpljenje i logiku. Cilj radionice je da na zanimljiv način razvijaju kritičko razmišljanje. Podsticaće istraživački duh i mogućnosti rješavanja problema. Osim toga, imaće priliku da se zajedno sa vršnjacima zabave, a pri tome kvalitetno vrijeme provedu usvajajući nova znanja. Radionicu vodi Marina Bokan.

U srijedu, 15.juna u 19 sati organizujemo radionicu Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija, naučiti korisne vještine komuniciranja.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije i pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply