Kotorski festival pozorišta za djecu od 2. do 12. jula

Pod sloganom Čini da male stvari postanu velike jubilarno 30. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu biće otvoreno 2. jula i trajaće do 12, najavili su organizatori i s ponosom objavili da će ove godine Kotor dobiti i stalno profesionalno pozorište za djecu i mlade. Time će biti ispunjen jedan od najznačajnijih ciljeva organizatora, istovremeno i jedini koji im je, priznaju, decenijama izmicao.

“Festival će biti otvoren putovanjem kroz vrijeme na Trgu od oružja, mjestu odakle je sve davne 1993. godine i počelo, a gdje je Napoleon prije 200 godina osnovao pozorište. Do 12. jula publika će imati priliku da besplatno uživa u pozorišnim predstavama od ledenog Islanda, do sunčane Španije, a sve preko Transilvanije. U Kotor dolaze Hajdi, Sirano, Djevojčica sa šibicama, Guliver, Bambi, Sniježna kraljica, muzičari, slikari, glumci, pjesnici i klovnovi. Svi oni dolaze na feštu i na mobu osnivanja pozorišta”, navodi se u saopštenju.

Ističući da velike stvari tek slijede, poručuju da će 30. Kotorski festival pozorišta za djecu od 2. do 12. jula ponovo predati Kotor u ruke djeci, uz poruku da gradeći pozorišta i kulturu za mlade gradimo najveće stvari.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply