Fudbalski kup za iste mogućnosti u sportu okupiće danas 384 djece

Udruženje Roditelji organizuje danas u Podgorici jedan od najvećih fudbalskih turnira u zemlji, za djecu osnovnoškolskog uzrasta, kao završnu aktivnost projekta Uči i Igraj – Iste mogućnosti obrazovanja i sporta za svu djecu, koji je finansirala UEFA fondacija za djecu.

Kup će biti održan na stadionu Budućnosti na Starom Aerodromu, a otvaranje je planirano za 16 časova, kada počinje takmičenje između 12 osnovnih škola sa teritorije Glavnog grada. Ukupno 384 dječaka i djevojčica će učestvovati na turniru čija poruka nije važnost pobjede već – Jednake mogućnosti obrazovanja i sporta za svu djecu. Cilj projekta je upravo promovisanje sporta i socijalizacije djece kroz dodatne vannastavne aktivnosti.

U prethodna četiri mjeseca, ukupno 1.200 djece iz 12 osnovnih škola sa teritorije Glavnog grada besplatno su trenirala fudbal, dok je 400 đaka, koji nijesu savladali čitalačke i pisalačke sposobnosti, učestvovalo u dodatnim radionicama čitanja i pisanja. Posljednja aktivnost projekta je organizovanje fudbalskog kupa za djecu koja su pohađala treninge fudbala. Za svu djecu koja učestvuju u turniru obezbijeđeni su besplatni dresovi i patike.

Osim UEFA fondacije za djecu, koja finanira dio troškova organizacije turnira, partneri događaja su: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Ministarstvo sporta i mladih, Fudbalski savez Crne Gore, Fudbalski klub Budućnost.

Kako bi djeca uživala u cjelodnevnom događaju sa vršnjacima, događaju su se pridružili i prijatelji: Ledo Podgorica, Multisport Akademija Mayer i Fudbalski klub Ribnica koji su obezbijedili sladolede i dodatnu opremu.

Aktivnosti tokom projekta su realizovane u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply