Uskoro radionica za djecu posvećena komponovanju

Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” organizovaće tokom ovog mjeseca muzičke radionice za djecu uzrasta od 14 do 18 godina, koje će se održavati u Kući Stojanovića, u Skopskoj ulici br. 18 u podgoričkom naselju Masline.

Učesnici će pohađati ove radionice dva puta sedmično, u trajanju od sat i po vremena, a prva radionica je zakazana za 7. jun u 19 časova.

Ciljna grupa su djeca koja već imaju određeni nivo muzičkog predznanja – sviranje i poznavanje instrumenata i pjevanje. Glavni cilj radionice jeste kreiranje jedne ili više muzičkih numera koje bi bile produkt zajedničkog rada polaznika i koordinatora. U planu je da se kreirane numere snime kako bi se i izvodile i emitovale.

Iz Biblioteke poručuju da je, nakon mnogobrojnih aktivnosti koje su bile posvećene različitim umjetnostima i aspektima kulturnog stvaranja i djelovanja, došao red i na muzičku umjetnost.

“Muzika utiče na razvoj mnogih funkcija čovjeka i stvaranje širih pogleda i potrebno je ljubav prema muzici što više podsticati kod ljudi još od malih nogu. Komponovanje pruža velike mogućnosti i snažan kreativni proces koji kod djece i odraslih podstiče kreativnost i rad”, pojasnili su iz Narodne biblioteke.

Radionica je koncipirana u tri segmenta:

-Kratki teorijski dio o komponovanju muzike, aranžiranju, harmonijama, kombinaciji zvukova i sklapanju kompozicije, kao i upoznavanje sa muzičkim programom;

– Pokazna faza i faza eksperimentisanja sa zvukom u zavisnosti od interesovanja i  instrumenata;

– Komponovanje i aranžiranje.

Koordinator radionice je Ivan Tomašević, koji je se duži niz godina bavi komponovanjem, muzičkom produkcijom, aranžerstvom, obradom i dizajnom zvuka, snimanjem kao i izvođenjem uživo. Osim toga, Tomašević svira više instrumenata, a bio je član i osnivač nekoliko bendova. Prepoznat je kao saradnik na raznim i mnogobrojnim autorskim multumedijalnim projektima.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply