Druženje sa izviđačima ove sedmice u nikšićkoj Igračkoteci

Ove sedmice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, pripremili su zanimljiv program za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Djeca će imati priliku da se oprobaju u modnom dizajnu, ali i da uđu u svijet izviđača.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja

mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu , 1. juna u 17.30 sati biće održana kreativna radionica pod nazivom Obuci model, koja je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina. Radionicu realizujemo u saradnji sa školicom slikanja Art Factory, a vodiće je slikarke Jelena Kostić i Milena Krivokapić.

U pitanju je likovna radionica iz domena modnog dizajna. Djeca će od tkanina rezati komade odjeće i lijepiti na iscrtane modele – dječaka i djevojčicu. Kroz ove aktivnosti djeca će razvijati kreativnost i maštu, a ujedno vežbati motoriku.

U četvrtak, 2. juna u 18 sati uslijediće nova radionica pod nazivom Izviđački čas, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Radionicu realizujemo u saradnji sa samostalnom izviđačkom četom Tibor, a vodiće je Nikola Perišić i Vojislav Gluščević.

Djeca će na radionici imati priliku da se upoznaju sa osnovama izviđaštva kao što su marama, izviđačka oprema, izviđački pozdrav, ponašanje u prirodi. Posebno zanimljivo djeci će biti I to što će učiti kako se postavlja šator. Osim toga, imaće priliku i da postavljaju pitanja i razgovoraju o tome kako je biti izviđač.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply