Djeca cetinjskog vrtića u srijedu na Dvorskom trgu

Povodom upisa djece u vrtić, cetinjska Javna predškolska ustanova „Zagorka Ivanović“ sprovodi kampanju pod nazivom Vrtić te zove u igre nove. Dio vaspitno-obrazovnog rada koji se sprovodi u toj ustanovi javnosti će predstaviti na Međunarodni dan djece, u srijedu, 1. juna, na Dvorskom trgu, od 10 sati.  

Iz ove predškolske ustanove poručuju da dugogodišnja inostrana istraživanja pokazuju da svako ulaganje u dječiji razvoj na uzrastu do 6 godina predstavlja ulaganje u njegovu kvalitetniju budućnost.

„Naš rad podrazumijeva rad po centrima interesovanja gdje djeca dobijaju mogućnost da obrađivanu temu istraže i izraze na razne načine putem likovnog, muzičkog, jezičkog, manipulativnog, građevinskog, dramskog i senzornog sadržaja. A kao što znate da se u vrtiću aktivno pleše i pjeva, s toga će naši predškolci, na Dvorskom trgu, otplesati svoje ritmičke tačke“, saopštili su iz vrtića.

U okviru kampanje su, kako su objasnili, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, došli do porodica iz osjetljivih grupacija u cilju pružanja podrške da, ukoliko već nijesu, upišu djecu u vrtić.

„Kampanju organizujemo pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete Crne Gore i UNICEF-a, a suorganizator je Turistička organizacija Prijestonice Cetinje kojoj se ovom  prilikom zahvaljujemo na efikasnoj saradnji i volji da nam budu podrška u ovom procesu“, kazali su iz ove predškolske ustanove.

Prema njihovim riječima, cilj je da institucionalnim predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem obuhvate što veći broj djece jer, kako kažu, time doprinose njihovom kvalitetnijem razvoju.

„Omogućavamo da se razvijaju adekvatno u svim razvojnim segmentima, da istražuju i upoznaju svijet oko sebe, svoju realnost i time razvijaju svijest o važnosti pripadanja i kasnije doprinosa društva“, saopštili su iz vrtića.

Tradicionalno, JPU „Zagorka Ivanović“ javnosti će predstaviti najsvečaniji dio svoga rada, a to je Mala matura predškolaca, kao i završna priredba na kojoj će se horskom i ritmičkim tačkama predstaviti djeca 2018, 2017. i 2016. godišta.

Iz cetinjske predškolske ustanove pozivaju sve građane Cetinja da im se pridruže na manifestaciju Vrtić te zove u igre nove i zajedno obilježe 1. jun Međunarodni dan djece.

Izvor: cetinjskilist.com

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply