Radionica za najmlađe o endemskim vrstama

Na platou ispred Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ sjutra u 10 biće organizovana prva radionica, pod nazivom Čitaj, piši, stvaraj.

Ovim programom za djecu Biblioteka nastavlja sa kreiranjem aktivnosti za najmlađe, a sjutrašnja radionica posvećena je endemskim vrstama u Crnoj Gori.

„Svjesni potrebe za edukacijom, novim saznanjima, ali i za igrom formirane su radionice pod nazivom Čitaj, piši, stvaraj. Radionice su interaktivnog karaktera i polaznici će imati priliku da se kroz zabavan i zanimljiv program podsjete postojećeg i dostignu novo znanje. Prva radionica će za temu imati pojam endemskih vrsta u Crnoj Gori. Kroz malo predavanje o rijetkim vrstama koje se mogu pronaći u Crnoj Gori, najmlađi će biti u prilici i da čuju razne legende i vjerovanja povezana upravo sa biljnim i životinjskim svijetom, koja se mogu pronaći i u književnim djelima“, saopšteno je iz Biblioteke.

Ocjenjuju da se na ovaj način djeci pokazuju mogućnosti povezivanja prirodnog i umjetničkog svijeta i dokazuje misao da se inspiracija može pronaći u svemu što nas okružuje.

Takođe, pored edukativnog, radionica je i likovnog karaktera, pa će mališanima biti dostupna i mala bojanka koja u sebi sadrži ilustracije odabranih primjeraka iz životinjskog i biljnog carstva. 

Radionice vodi prof. crnogorskog jezika i književnosti Maja Nenezić, a prijave nijesu potrebne.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply