U petak razgovaramo o demografskim izazovima i podršci porodici

Dan otvorenih vrata Roditelji pitaju, na temu Demografski izazovi i populaciona politika, biće organizovan u petak, 27. maja, sa početkom u 11 časova, u hotelu CUE u Podgorici. Događaj, koji organizuje udruženje Roditelji, planiran je u hibridnom formatu, što znači da će dio učesnika pratiti događaj online, a biće prenošen sve vrijeme na FB stranici portala Roditelji.me. Na taj način će roditelji moći da postavljaju pitanja u vezi sa ovim temama.

Crna Gora se 2020. godine suočava sa negativnim prirornim priraštajem na nivou države, kada je bio u minusu 196. Godinu kasnije minus je povećan na  2.105, pa je od 24 opštine, u samo četiri bio pozitivan i to u Podgorici, Budvi, Rožajama i Tuzima.  

Na panelu Demografski izazovi i populaciona politika će govoriti Snežana Remiković iz Monstata i prof. dr Dragica Mijanović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

O primjerima dobre prakse i iskustvima u podsticanju nataliteta i podršci porodici govoriće predstavnici Opštine Berane i kompanije COINIS, a aktuelnim stavovima i mjerama podrške u našoj zemlji prisutni će čuti od Ministarstva rada o socijalnog staranja, Ministarstva zdravlja, Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i UNICEF-a.

Ovaj događaj dio je projekta Inkluzivno kreiranje lokalnih javnih politika i usluga, koji je podržan kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE, koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply