Podgorica dobija park na preko 40 hektara: Građani predlažu sadržaje

Glavni grad Podgorica pozvao je građane da budu dio priče o budućem najvećem gradskom parku, te da svojim prijedlozima i sugestijama doprinesu osmišljavanju i izgradnji nove parkovske površine u gradu.

Podsjećajući da se na samo 3,5 kilometra od centra grada nalazi Ćemovsko polje, najveća ravnica Crne Gore koja pripada dolinama rijeka Cijevne i Morače, iz Glavnog grada ocjenjuju da je to najpogodniju lokaciju za izgradnju najvećeg gradskog parka, koji će sadržajima zadovoljiti potrebe svih stanovnika i posjetilaca Podgorice.

Tokom godina, kao rezultat odlične saradnje lokalnog stanovništva i gradskih preduzeća i službi, dio ovog prostora oplemenjen je različitim biljnim vrstama i vrtnim elementima, izgrađena je trim staza u dužini od 1.150 metara, ugrađen parkovski, sportsko – rekreativni, dječiji mobilijar i sprave za trening pasa.

„Međutim, vrijeme je da Podgorica dobije park na čak 43,7 hektara u kom će građani moći da provedu čitav jedan dan i uživaju u njegovim sadržajima koje će osmisliti zajedno sa Glavnim gradom. Osmišljavanje i izgradnja ove parkovske površine, namijenjene svim generacijama, predstavlja složen posao. Zato, pozivamo sve zainterosovane da daju svoj doprinos tako što će nam se pridružiti u četvrtak, 19. maja u 19 časova i na licu mjesta reći kakav park žele, ali i da prate sajt www.nacemovsko.me i ostave svoj prijedlog“, istakli su iz Glavnog grada.

Građane pozivaju da se sjutra okupe na Ćemovskom polju, kod parkovskog mobilijara koji se nalazi na početku šume (od Fudbalskog saveza Crne Gore prvo skretanje lijevo, iz pravca Bulevara Veljka Vlahovića).

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply