Porodica Anđele Petrović donirala 170.000 eura za liječenje druge djece

Ilija Petrović, otac mlade Kotoranke Anđele Petrović, za čije liječenje su se 2016. godine prikupljala sredstva odlučio je da Fondaciji Budi human donira 100.000 eura, jer je liječenje dalo rezultate i Anđeli preostali iznos nije više neophodan.

Petrović se oglasio saopštenjem u kojem je podsjetio da se Crna Gora decembra 2016. godine ujedinila da pomogne Anđeli Petrović iz Kotora, u borbi protiv teške i opake bolesti malignog tumora osteosarkoma, a pomoć je pristigla i iz mnogih drugih zemalja i od kolega pomoraca.

„Zahvaljujući vašoj pomoći, dragi prijatelji, rođaci, kolege i nama nepoznati ljudi, prikupljeno je dovoljno sredstava da se Anđela liječi u referentnoj ustanovi za liječenje sarkoma kod djece, u štutgartskoj bolnici Olga Hospital. Dugotrajno i složeno liječenje obuhvatilo je operaciju noge, operaciju pluća, dvanaest ciklusa hemoterapije, transplataciju kosti na operisanoj nozi, brojna snimanja, redovne kontrole, imunoterapije i druge neophodne medicinske tretmane. Liječenje je, hvala Bogu, dalo dobre rezultate i Anđela je danas živa i zdrava“, saopštio je njen otac.

On dalje navodi da su od samog početka iskazali želju da budu krajnje transparentni u vezi trošenja sredstava prikupljenih preko humanitarnih akcija.

„Javnost smo već obavještavali, a ovim putem ponavljamo da smo bolnici Olga Hospital u Štutgartu uplatili iznos od 250 hiljada eura, te da smo na troškove života naše porodice u Štutgartu, avionske karte, ljekove za vanbolničko liječenje Anđele i druge potrebe utrošili oko 100 hiljada eura. Prošlo je pet godina od oboljevanja naše Anđele, što po mišljenju medicinskih stručnjaka smanjuje rizike od ponovnog oboljevanja na minimum, a samim tim nema više potrebe da preostala novčana sredstva čuvam na privatnom računu za potrebe liječenja naše ćerke. Uvjereni smo da nemate ništa protiv da sav preostali novac na namjenskom računu, u iznosu od 170 hiljada eura, namijenimo za liječenje druge bolesne djece, i to tako što ćemo ta sredstva uplatiti na račune humanitarnih fondacija u Crnoj Gori, Budi human iz Podgorice 100.000 eura i Iva fondaciji 69.149,51 eura”, naveo je Petrović.

Napominjem da zahvaljujući porodici Bijelić iz Herceg Novog koji su nesebično davali savjete koje su sticali tokom liječenja njihove ćerke, sada pokojne Ive, a koje su bile od velikog značaja za Anđelu.

“Vrijeme je bitan faktor za izlječenje od ove opake bolesti, na njihovu veliku žalost oni nisu imali od koga da dobiju takve savjete, zato sam im neizmjerno zahvalan. Ovim će, vjerujemo, načela koja su Vas rukovodila pri uplaćivanju novca za Anđelino liječenje, a to su humanost, etika i empatija, ponovo biti aktivirana i u službi zdravlja oboljelih mališana”, saopštio je Petrović.

Izvor: Pobjeda

Bebo2

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply