U nikšićkoj Igračkoteci učimo geografiju i razvijamo finu motoriku

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, i ove sedmice su pripremili zanimljiv program za djecu. U fokusu je razvijanje motorike, kreativnosti i mašte, ali i učenje geografskih pojmova i snalaženja na kartama i globusu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 18. maja u 18 sati uslijediće nova kreativna radionica, pod nazivom Ajde da maštamo, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Likovna radionica na kojoj će djeca učiti o tehnici rada sa glinom i procesu koji je potreban da bi se dobio predmet od gline. Takođe će se sami okušati u pravljenju figurica. Razvijaće kreativnost i maštu, ali i finu motoriku šake kroz oblikovanje, stiskanje i pravljenje sitnih djelova prstićima. Radionicu će voditi studentkinja Učiteljskog fakulteta Snežana Kasalica.

U petak, 20. maja u 18 sati biće održana radionica Zanimljiva geografija, namijenjena djeci uzrasta od 9 do 12 godina.

Edukativna radonica na kojoj će djeca imati priliku da uče o geografskim pojmovima, snalaženju na globusu i kartama, ali i upoznati bolje geografiju svoje zemlje. Podijeljeni u timove takmičiće se i u kvizu. Na taj način, imaće priliku da utvrde svoje znanje geografije, ali i razvijaju timski i takmičarski duh.

Radionicu će voditi profesorice geografije Rosanda Palija i Milica Džoganović.

Broj mjesta na radionicama je ograničen.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply