Uhapšen Bjelopoljac, osumnjičen za prodaju droge maloljetnici koja je preminula

Po nalogu Višeg tužilaštva u Bijelom Polju jutros je je uhapšen Bjelopoljac, osumnjičen da je tabletama ksalol i marihuanom snabdijevao sedamnaestogodišnjinju koja je zbog predoziranja opijatima poslije osam mjeseci provedenih u komi preminula 18. februara. To je potvrđeno Pobjedi iz Uprave policije.

Kako su kazali u policiji, osumnjičeni je uhapšen pošto je doveden u posljedičnu vezu sa rezultatom obdukcije tijela djevojke koja je preminula od trovanja ksalolom i marihuanom.

On se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Više tužilaštvo u Bijelom Polju je 19. marta naložilo je ekshumaciju tijela sedamnaestogodišnjakinje, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci liječenja od, kako se sumnja, predoziranja drogom.

Obdukcija tijela, rezultati vještačenja medicinske dokumentacije zdravstvenog stanja preminule maloljetnice tokom njenog liječenja, kao i listinzi telefonskih poziva prije nego je završila u bolnici, doveli su do hapšenja osumnjičenog.

Maloljetnica je zatečena 24. juna prošle godine bez svijesti u stanu drugarice kod koje je boravila u Bijelom Polju, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore.

Sumnja se da je koristila opijate i da je usljed toga izgubila svijest.

„Dežurni ljekar Hitne medicinske pomoći Bijelo Polje je 24. juna 2021. u 13.10 prijavio tamošnjem Centru bezbjednosti da su postupali po prijavi građana i u jednoj kući ukazivali ljekarsku pomoć maloljetnici, koja je zatečena bez svijesti“, saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Prilikom uviđaja u stanu gdje je djevojka pronađena bez svijesti, policajci su pronašli tri prazne table od tableta ksalol, a test na droge je pokazao da je koristila marihuanu i benzodiazepine.

O slučaju smrti sedamnaestogodišnje djevojke i teškom stanju u kojem se nalazila osam mjeseci, kao posljedice konzumacije narkotika, porodica je širu javnost obavijestila saopštenjima preko nevladine organizacije Sjever CG i objavama na društvenoj mreži Fejsbuk.

Motiv zbog kojeg je porodica odlučila da objelodani široj javnosti tragediju koja je zadesila je taj što smatraju da su određene osobe djevojku uvukle u svijet droge, od koje je sedam mjeseci živjela „kao biljka“.

Ujak preminule djevojčice je pojasnio da postoji snimak telefonskog razgovora u kojem se čuje glas muške osobe koja joj je za 20 eura nudila ksalol, pronađen pored nje nakon što se predozirala.

Porodica sumnja da se na snimku čuje glas vlasnika diskoteke u kojoj je, iako maloljetna, bila zaposlena, a što je krila od porodice, govoreći da se nalazi u Budvi kod prijateljice.

Njihove sumnje pojačane su kada je Fejsbuk stranica ovog kluba obrisana nakon što je porodica javno istupila povodom tragedije koja je zadesila.

Na objavi koju je više korisnika Fejsbuka podijelilo sa ciljem upozorenja mladim generacijama o pogubnim posljedicama korištenja narkotika vidi se djevojka prikovana za postelju koja nije u stanju ni mimikom da reaguje na pozive člana porodice.

Na snimku telefonskog razgovora koji su 19. oktobra prošle godine objavili Portal Sjever CG i NVO Euromost, maloljetna djevojka vodila je sa, za sada nepoznatom osobom za policiju i tužilaštvo, razgovor u kojem se čuje kako od sagovornika traži kutiju ksalola, tableta koje se koriste za liječenje oboljenja anksioznosti i depresije.

„Slušaj ovo! Ne bih išla na tablu, nego kad budeš išao da podigneš cijelu kutiju ksalola. Koliko je to“, čuje se kako izgovara na šta joj muški glas odgovara: „20 eura“.

Na pitanje maloljetnice kad planira da podigne tablete, muški glas odgovara: ,,U ova dva dana“.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply