Akvarijum Boka opet otvoren za posjetioce

Akvarijum Boka juče je ponovo otvoren za posjetioce nakon dva mjeseca renoviranja enterijera i postavljanja dva nova akvarijumska bazena. Ove radove je podržao projekat EXCHAngE.

„Nadamo se da će renovirani akvarijum obezbijediti zadovoljstvo posjetilaca na visokom nivou. Ono što je još važnije, akvarijum sada ima poboljšane uslove za pripremu morske vode i generalno bolje uslove života za sve izložene morske organizme“, saopšteno je iz Instituta za biologiju mora.

Ponovno otvaranje akvarijuma nudi i novo iskustvo za posjetioce na izložbi na otvorenom, opremljenoj sa dva izložbena paviljona, u kojima se predstavlja nevidljivi svijet mora, kao i načini zaštite Jadranskog mora od zagađenja. Pored toga, dva LED totema emituju info materijal o akvarijumu i fascinantne činjenice o moru.

Kako je navedeno, ponovno otvaranje akvarijuma uvodi i novi proizvod: plavu kartu.

„Razvijen je specijalno za posjetioce prekograničnog područja Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Plava karta omogućava posjete po sniženoj cijeni na sljedećim tematskim rutama: Dubrovnik i Akvarijum (Hrvatska), Kotor i Akvarijum Boka (Crna Gora), Vodena staza Hutovo Blato i Vodena staza Mostar (Bosna i Hercegovina). Očekujemo da će Plava karta poboljšati prekograničnu mobilnost turista i doprinijeti poznavanju prekograničnog vodenog biodiverziteta“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Bokanews

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply