U subotu četvrto izdanje festivala roditeljstva Porodica Fest

U jednoj od najljepših podgoričkih zelenih oaza, parku ispred dvorca Petrovića na Kruševcu, u subotu, 14. maja biće organizovano četvrto izdanje festivala roditeljstva Porodica Fest.
Najveći porodični događaj u zemlji organizuje udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa Lab, u partnerstvu sa Glavnim gradom i firmom PG Sound i uz podršku šoping mola Delta City i firme Kod.io, a povodom Međunarodnog dana porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja.
Program ovogodišnjeg izdanja festivala je najbogatiji do sada, a biće organizovan u atrijumu ispred Dvorca i u različitim zonama u parku. 

Prošlo izdanje festivala roditeljstva Porodica Fest okupilo je preko deset hiljada posjetilaca pa smo odlučili da ove godine program bude još bogatiji i raznovrsniji jer očekujemo da ćemo, nakon dvogodišnje pauze, ugostiti još veći broj građana i građanki svih generacija. Okupili smo oko 60 učesnika koji će za mališane pripremiti kreativne, edukativne i sportske aktivnosti kao i zabavne sadržaje. Sa nama su brojne organizacije iz različitih oblasti kao i pojedinci koji se bave edukacijom djece i temama koje su zanimljive roditeljima“, najavljuje Katarina Čarapić iz udruženja Roditelji.

Festival će biti svečano otvoren tradicionalnom promenadom biciklista svih generacija, koju će organizovati nevladina organizacija Biciklo.me.

U atrijumu ispred dvorca biće organizovan raznovrstan zabavni program. U toku prvog dijela programa, koji počinje od 11 sati i 10 minuta, nastupiće: dječiji hor „Zvjezdice“, ansambl Gradskog pozorišta Podgorica sa lutkarskim performansom „Lutka i njen svijet“ , zatim solisti škole pjevanja „D-moll“, pjevačica Nina Žižić, plesna škola „Beauty“ i učenici Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“. Tokom drugog dijela programa, koji počinje od 17 sati, nastupiće: centar „Don Bosko“, koji će održati cirkusku tačku i radionicu, zatim plesači plesne škole „Art Viva Dance“, učenici OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, koji će izvesti predstavu „Naopačka priča“, zatim plesni klub „Sonrisa“, a na kraju programa biće organizovan bioskop na otvorenom, u saradnji sa Fimskim centrom Crne Gore.

U dijelu programa koji će biti organizovan u različitim zonama u parku učestvovaće čak 60 različitih učesnika. Većina učesnika će organizovati različite sadržaje koji će biti zanimljivi svim članovima porodice. Tokom programa biće održano preko 70 kreativnih, edukativnih i sportskih radionica i aktivnosti u okviru 11 tematskih zona.

Kompletan program festivala pogledajte u dokumentu:

U okviru Umjetničke zone sadržaje će organizovati: Igračkoteka i razvojni centar, studenti i profesori Fakulteta vizuelnih umjetnosti, muzičarka Milica Milović, kreativna radionica Srećna saksija, škola crtanja Van Gogh i Moj Imaginarijum.

U Naučno-istraživačkoj zoni program će organizovati Fondacija za promovisanje nauke PRONA i učitelj Sava Kovačević sa učenicima odjeljenja II-2 iz OŠ „Oktoih“.

U Zoni edukacije i zabave sadržaje će organizovati Centar za zaštitu i proučavanje ptica, animatori Rent a party, Ples uma, biolog Aleksandar Perović, Marina Bokan, Žarko Žabac i klub mladih istraživača OŠ „Radojica Perović“ sa nastavnicama Mirjanom Popović i Bojanom Miranović.

U okviru Čitalačke zone sadržaje će organizovati Čigralište i KS Art Viva Dance, a tokom dana će biti postavljena i otvorena biblioteka knjiga Igračkoteke i razvojnog centra.


U Zoni zdravlja sadržaje će organizovati Glavni grad i Kuća Zdravlja kao i Odsjek za stomatologiju Medicinskog fakulteta Podgorica.

U Sportskoj zoni sadržaje će organizovati Sonrisa, Sportsko rekreativno društvo korektivne gimnastike „M&M Iskra“ Podgorica, S3 školica sporta, Akademija plesa Podgorica, džudo klub „Budućnost“, GK „Enigma“ Podgorica, rvački klub „Perjanik“, karate klub „Podgorica“ i ŽOK „Morača“.

U Izviđačkoj zoni Savez izviđača Crne Gore će organizovati izviđački dan.

U okviru zone Udomi me NVO „Kuća životinja“ će organizovati udomljavanje štenaca dok će NVO Ruka šapi organizovati edukativnu radionicu u popodnevnom dijelu programa.

U NTC zoni će brojne sadržaje organizovati NTC centri Crne Gore dok će u okviru Eko zone sadržaje pripremiti Asocijacija eko vrtića.

U parku će biti postavljena i Piknik zona u kojoj će posjetioci moći da odmore od brojnih aktivnosti u parku i uživaju u porodičnom druženju u prijatnoj hladovini.

Osim programa u atrijumu i u zonama, u parku će biti održan i proljećni maskenbal mališana iz PPU „Maša“, a gosti festivala biće i vatrogasci Službe za zaštitu i spašavanje Podgorica.


Posjetiocima će se predstaviti SportsStar, Tosama, Amicus Pharma, BrainOBrain, Ecoegg Crna Gora, Twistshake, Neregelia, Osmi Red-D, Cooding Giants, Asocijacija Eko vrtića (PPU Eko vrtić Bambino, PPU Dodo, PPU Zvjezdice), Helen Doron, Mljekara Srna, Glosarij, Nativa, Party Time, Stirodekor&Miona Dekoracije, Plus Mne, Argeta Junior, Leader Kids, Pametni Koraci, PPU Maša, Azeta Bio, Kidsmartbox, Atelje manufaktura i Angie&me.

Pozivamo sve koji vole porodična druženja da subotu rezervišu za cjelodnevni boravak u najljepšem podgoričkom parku. Obećavamo provod za pamćenje. Radost se vraća u park!“, poručuje Tanja Ašanin iz udruženja Roditelji.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply