Djeca sunca na Velikoj sceni

Predstava Djeca sunca, koju je po tekstu Maksima Gorkog režirala Jovana Tomić, biće izvedena 10. i 12. maja u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Adaptaciju teksta potpisuju Dimitrije Kokanov i Jovana Tomić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, asistentkinja kostimografkinje Gordana Bulatović, kompozitor Luka Mejdžor, koreograf Igor Koruga, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Mišo Obradović, Sanja Vujisić, Vanja Jovićević, Slavko Kalezić. Stefan Vuković, Lara Dragović, Olivera Vuković, Lazar Dragojević, Jovan Dabović i Mirjana Spaić.

Prema riječima rediteljke Jovane Tomić, okosnica narativa komada su “revolucija”, neredi i protesti ljudi usljed epidemije kolere i siromaštva, dok se u svoja četiri zida „djeca sunca” strastveno bore i izgaraju u ljubavnim trouglovima ili disfunkcionalnim zajednicama, brakovima, vezama.

„U srži svih tih odnosa, koji su i komični i tragični i bizarni, sa kojima svako može da se poistovjeti, leži jedno zrno koje sve različitosti objedinjuje, a to je želja za posjedovanjem, osvajanjem tuđih emocija, tijela i mozga, gdje se za taj cilj ne biraju sredstva“, kazala je Tomić.

Ulaznice se mogu rezervisati na sajtu pozorišta www.cnp.me.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply