Jedna od opcija je da djeca iz Maslina nastavu pohađaju u novoj školi u Tološima

Foto: Pobjeda

Ministarstvo prosvjete će odlučiti da li će u novoj školi u Tološima, koja je donacija kompanije Bemax i porodice Ubović, privremeno biti organizovana nastava i za đake iz OŠ “Vladimir Nazor”. Odluku će, kako navode, donijeti vodeći računa o interesima djece koja pohađaju OŠ “Vladimir Nazor”, ali i onih učenika OŠ “Radojica Perović” koji žive u blizini novog školskog objekta u Tološima.

To je saopšteno Pobjedi iz resora prosvjete, nakon informacije da se među roditeljima osnovaca iz škole u Maslinama razmatra i mogućnost da njihova djeca, makar ona iz starijih razreda, narednu školsku godinu pohađaju u novoj školi u Tološima.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da će škola koja se gradi u Tološima, ukoliko bude spremna do početka naredne školske godine, postati dio obrazovnog sistema Crne Gore i biti iskorišćena na racionalan i opštekoristan način.

Razgovor predstavnika Ministarstva prosvjete, direktorice OŠ “Vladimir Nazor” i predstavnika Savjeta roditelja te škole o organizaciji nastave u narednoj školskoj godini biće održan, kako je najavljeno, početkom sljedeće sedmice.

Odgovarajući na pitanja Pobjede, iz Ministarstva prosvjete su naveli da su u stalnom kontaktu sa direktorima škola “Vladimir Nazor”, kao i “Marko Miljanov” i “Dr Dragiša Ivanović”, gdje djeca sada pohađaju nastavu, a povremeno i sa predstavnicima Savjeta roditelja.

“Hoće li u školi u Tološima, eventualno, biti privremeno smještena škola ‘Vladimir Nazor‘ ili jedan njen dio, Ministarstvo prosvjete će odlučiti vodeći računa o interesima djece koja pohađaju OŠ ‘Vladimir Nazor‘, ali i onih učenika OŠ ‘Radojica Perović‘ koji žive u blizini nove škole. Učinićemo sve da se nastava za mališane iz Maslina organizuje na način prihvatljiv za većinu roditelja i učenika. Takođe, blagovremeno ćemo obavještavati javnost o svim preduzetim aktivnostima, apelujući na strpljenje i razumijevanje koje su do sada pokazivali i učenici i njihovi roditelji, na čemu smo im veoma zahvalni”, poručili su iz Ministarstva prosvjete.

Roditelji djece iz OŠ “Vladimir Nazor” održali su prije tri dana protest zbog neispunjenih najava nadležnih i probijanja rokova za početak izgradnje novog školskog objekta, koja je trebalo da počne u aprilu, a trajaće 12 do 14 mjeseci. Na pola sata blokirali su Bulevar Šarla de Gola, zahtijevajući da izgradnja škole počne što prije, te da za sljedeću godinu bude obezbijeđen objekat u kojem će sva djeca zajedno pohađati nastavu. Kao problem sa kojim bi bili suočeni roditelji i djeca, tokom protesta je istaknuto i to što neće biti moguće da djeca i narednu godinu idu u škole u koje su do sada išli, jer će časovi trajati 45 minuta.

“Za školu ‘Marko Miljanov‘ to neće biti izvodljivo, jer bi se djeca vraćala kući oko osam sati uveče, što je neprihvatljivo. Tražimo da se obezbijedi jedan objekat za svu djecu”, kazala je na protestu predsjednica Savjeta roditelja OŠ “Vladimir Nazor” Jelena Milošević.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply