U Razvojnom centru naredne sedmice dvije edukativne radionice

Naredne sedmice, djeca uzrasta od šest do deset godina imaće priliku da budu dio edukativnog programa, koji ogranizuje Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica. Prolaziće NTC poligon razvijaće logičko povezivanje, dok će dan kasnije razgovarati sa stomatolozima o značaju oralne higijene.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U srijedu, 11. maja  u 18 sati biće održana NTC radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 9 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

U četvrtak, 12. maja u 18 sati biće održana nova edukativna radionica pod nazivom Zdravlje blista kad su usta čista, koju organizujemo u saradnji sa Medicinskim fakultetom.

Na radionici djeca će imati priliku da se edukuju o značaju pravilne ishrane u cilju prevencije oboljenja zuba i usta i da kroz praktičan rad na modelima steknu konkretna znanja koja će lako moći da primijene u svakodnevnoj higijeni. Osim toga, razgovaraće i o negativnom uticaju loših navika na oralno zdravlje u dječjem uzrastu. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, vodiće je doc dr Mirjana Đuričković, profesorica na studijskom programu Stomatologija, Medicinskog fakulteta UCG i studentkinje stomatologije Iva Ivanović,  Aleksandra Lekić i Ivana Kažić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply