Poziv mladim autorima da učestvuju u kreiranju časopisa Latica

Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” poziva sve mlade autore i autorke uzrasta do 16 godina da svojim radovima doprinesu stvaranju još jednog broja časopisa za djecu i mlade Latica.

Književni radovi (poezija, proza), pozorišna i književna kritika, kao i radovi iz oblasti drugih umjetnosti (film, muzika, strip) biće glavna sadržina i fokus ovog broja. Kako je saopšteno iz Biblioteke, mladi stvaraoci i autori koji stvaraju u navedenim oblastima, svoje radove mogu objaviti u Latici.

Ideja časopisa je da mladim autorima iz osnovnih i srednjih škola obezbijedi platformu za ispoljavanje svog kreativnog stvaralaštva, ali i kritičkih razmišljanja o umjetnosti, kulturi, društvu.

“Prošlogodišnje izdanje časopisa doživjelo je veliki uspjeh i privuklo pažnju kreativcima širom Crne Gore! Svoja vrata Latica ove godine otvara stvaraocima iz Crne Gore, ali i regiona”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani svoje radove ove godine mogu poslati na mail [email protected]. Rok za predaju radova je 15. jul, nakon kojeg će redakcija napraviti selekciju radova.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply