Uprava policije: Maloljetnici prijetili eksplozivnim napravama u školama u Baru i Ulcinju

Dvije maloljetne osobe prijetile su da će aktivirati eksplozivne naprave u osnovnim školama u Ulcinju i Baru, 21. i 27. aprila. Protiv njih su, kako je saopšteno iz Uprave policije, podnijete krivične prijave.

Kako se navodi u saopštenju, jedan identifikovani maloljetnik je 21. aprila objavio na jednom blogu prijetnju po bezbjednost djece i zaposlenih u Osnovnoj školi „Maršal Tito“ u Ulcinju i protiv te osobe je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Policija je, kako navode, prethodno obaviještena od strane NCB Interpol Vašington da je na Google blogu nepoznata osoba navela da je neo nacista i da planira da počini masovnu pucnjavu u osnovnoj školi, uz poziv za pridruživanje lokalnim nacistima.

„Po dobijenom obavještenju službenici Uprave policije obavijestili su Specijalnog državnog tužioca i preduzeli su mjere i radnje u cilju provjere iznijetih prijetnji, izvršen je obilazak škole i o potencijalnim prijetnjama upoznata je uprava škole. Takođe, izvršen je i protivdiverzioni pregled prostorija škole, fiskulturne sale i dvorišta, kojom prilikom nije ustanovljeno prisustvo eksplozivnih i radioaktivnih materija, niti opasnih i zapaljivih predmeta”, saopštili su iz Uprave policije.

Dodaju da je jedno maloljetno lice prošle srijede, 27. aprila, uputilo prijeteći mejl na službenu adresu Osnovne škole „Mrkojevići“ u Baru. Maloljetnik je naveo da se u u školi nalazi bomba i protiv njega je, kažu u policiji, podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply