Roditelji učenika OŠ “Vladimir Nazor” najavili za srijedu protest i bojkot nastave

Roditelji djece koja pohađaju podgoričku OŠ „Vladimir Nazor“ najavili su da će u srijedu, 4. maja organizovati protest zbog neispunjenih najava nadležnih i probijanja rokova za početak izgradnje novog školskog objekta. Tog dana, u znak protesta, bojkotovaće i nastavu i djecu neće slati na časove, koji se već mjesecima održavaju u OŠ „Marko Miljanov“ i objektu bivše gimnazije Luča u Doljanima.

Kako je najavila predsjednica Savjeta roditelja ove škole Jelena Milošević, protest roditelja zakazan je za 11 sati na magistrali kod hotela Keto. Očekuju da će ih podržati i nastavnici, jer svi dijele isti problem, zbog kojeg, kako ocjenjuju, ipak najviše ispaštaju djeca.

Iz Savjeta roditelja poručuju da su probijeni svi rokovi i još nije počela gradnja najavljena za april.

„Strahujemo šta će se desiti i do kada će sve ovo da traje. Bili smo srećni i zbog ranijih najava da ćemo novu školsku zgradu dobiti za godinu i po, ali rokovi se probijaju, a ništa konkretno se ne dešava. Zbog svega toga najviše ispaštaju djeca. Nismo sigurni ni kako će sve ovo funkcionisati u drugim školama kada časovi budu trajali po 45 minuta. Zbog svega toga, pozivamo sve roditelje, nastavnike i upravu škole da svojim prisustvom podrže protest. Djecu u srijedu nećemo slati u skolu, neka i oni izađu“, kazala je Milošević.

V.d. direktorka OŠ „Vladimir Nazor“ Ljiljana Marković najavila je da se početak izgradnje očekuje u aprilu, kao i da će škola biti izgrađena za godinu dana i biti spremna da primi đake na početku školske 2023/2024. godine.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply