Maj u Crnogorskom narodnom pozorištu

Mjesec maj u Crnogorskom narodnom pozorištu, pored redovnog repertoara, obilježiće i prateći program – ciklus filmova Šekspir na filmu i Javno čitanje savremene crnogorske drame.

U okviru majskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedene predstave: Bladi Mun Ane Đorđević, Đokonda Viktora Lodata u režiji Dušanke Belade, Zlostavljanje Jovane Todorović, Policajci Slavomira Mrožeka u režiji Aleksandra Jovanovića, Soulfood Slavka Kalezića i Djeca sunca Maksima Gorkog, u režiji Jovane Tomić.

Nakon gostovanja u Narodnom pozorištu Sarajevo, Crnogorsko narodno pozorište gostovaće 25. maja u Srpskom narodnom pozorištu Novi Sad sa predstavom Bladi Mun.

U predstavi igraju Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

U okviru ciklusa filmova pod nazivom Šekspir na filmu će biti prikazana ostvarenja: Krvavi prijesto, reditelja Akire Kurosave, Magbet reditelja Romana Polanskog i Hamlet reditelja Keneta Brane. Filmovi će biti prikazivani na Sceni Studio u 20 sati, a ulaz na sve filmske programe je slobodan.

U okviru programa Javno čitanje savremene crnogorske drame publika će biti u prilici da čuje tri savremene crnogorske drame nastale u 21. vijeku. Kako su saopštili iz CNP-a, povratak javnog čitanja drame u Crnogorskom narodnom pozorištu je značajan prije svega za autore i njihove tekstove, ali i zbog same drame, koja danas brzopleto mijenja svoju formu i jednako pripada i prozi i poeziji, te duboko zalazi u druge medije. Nakon čitanja, autori će razgovarati o svojim tekstovima, poetici, savremenoj crnogorskoj drami i dramaturgiji.

Trodnevni ciklus Javno čitanje savremene crnogorske drame biće održan 24, 25. i 26. maja na Sceni Studio u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Ulaznice za sve programe se mogu rezervisati na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me ili pozivom na broj biletarnice 020/274-009.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply