U Podgorici otvoren novi vrtić Simba

U podgoričkom naselju Blok šest danas je otvoren novi vrtić Simba, deseta vaspitna jednicica Javne predškolske ustanove „Ljubica Popović“, u kojoj će djeca boraviti od naredne školske godine.

Kapacitet ove vrtićke jedinice je 215 mjesta.

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić istakla je, na otvaranju novog objekta, da je njegova gradnja započeta u julu 2020. godine, a danas je to najsavremenije opremljena predškolska ustanova u ovom dijelu grada, prilagođena potrebama sve djece.

Direktorica JPU „Ljubica Popović“ Vesna Nikolić kazala je da je novi vrtić urađen po mjeri svakog djeteta, bez barijera i da se upravo u tome ogleda njegova najveća vrijednost.

„Kroz novu vaspitnu jedinicu, dobili smo šansu da jačamo i unapređujemo saradnju sa roditeljima, kao glavnim partnerima u vaspitanju i obrazovanju djece“, rekla je, između ostalog, Nikolić.

Vrtić u Bloku šest jedan je od ukupno sedam objekata javnih predškolskih ustanova u Crnoj Gori, čija je gradnja finansirana kreditom Banke za razvoj Savjeta Evrope, koji je odobren 2013. godine. Taj kredit Vlada je zatražila nakon što je prihvatila peticiju udruženja Roditelji, kojom je preko 6.000 građana tražilo hitnu izgradnju ili dogradnju vrtića, kako bi se riješio problem prebukiranosti u predškolskom sistemu. Do sada su završena tri objekta u Podgorici, po jedan u Tuzima i Pljevljima, dok gradnja objekata objekata u Baru i Ulcinju nije ni počela.  

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply