Dani Dragana Radulovića sjutra i preksjutra u Podgorici

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, u srijedu i četvrtak, 27. i 28. aprila, biće održana manifestacija Dani Dragana Radulovića.

Manifestacija će biti otvorena u srijedu 27. aprila, u 11 sati, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”. U okviru svečanog programa biće uručena književna nagrada “Dragan Radulović”, kao i nagrade za najuspješnije likovne i literarne radove učenika osnovnih škola u Crnoj Gori.

U programu će učestvovati Lara Redžepagić, dječiji horovi Zvjezdice i Suncokrili, kao i mališani iz vrtića “Dragan Radulović” u Podgorici. Program će voditi glumica Ivana Mrvaljević.

U 12 sati, u holu KIC-a “Budo Tomović”, biće otvorena izložba likovnih radova učenika osnovnih škola na temu Daj, odrasli svijete, budi jednom dijete. Izložbu će otvoriti predsjednik Stručnog savjeta za odabir najboljeg učeničkog likovnog rada, umjetnik Vesko Gagović.

U 13 sati na Ljetnjoj pozornici u Staroj Varoši (iznad Skalina), biće upriličen koncert hora Zvjezdice. U programu će uz Zvjezdice učestvovati mališani iz vrtića “Dragan Radulović”, kao i učenici osnovnih škola “Štampar Makarije”, „Radojica Perović” i “Maksim Gorki” iz Podgorice, te “Lovćenski partizanski odred” sa Cetinja, “Aleksa Đilas Bećo” iz Mojkovca, kao i gosti iznenađenja.

Voditelji programa su glumci Dijana i Davor Dragojević. Prisutne će pozdraviti sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Ana Medigović.

U 18 sati i 30 minuta, u sali DODEST-a (KIC “Budo Tomović”), biće promovisana knjiga “Suncokrili” Dragana Radulovića, koju je objavila izdavačka kuća “Lijepa riječ Ešić” iz Tuzle. Na promociji će govoriti izdavač Šimo Ešić, priređivačica prof. dr Svetlana Kalezić Radonjić, učenici škola “Andre Navara” i “Radojica Perović” iz Podgorice i učenici škole “United Kids International Montenegro”. Moderatorka je Valentina Radulović.

U četvrtak 28. aprila u 11 časova, u Kuslevovoj kući, biće upriličena panel diskusija Nagrade za književnost za djecu i mlade – iskustva i laureati, u kojoj će učestvovati Snježana Krpes, predstavnica nagrade “Grigor Vitez” (Hrvatska), Šimo Ešić, predstavnik nagrade “Mali Princ” (BiH), Iva Eraković, predstavnica nagrade “Neven” (Srbija), Jasminka Petrović, spisateljica za djecu i mlade (Srbija), Draško Došljak, univerzitetski profesor (Crna Gora) i Dragiša Jovović, član nekadašnjeg Crnogorskog udruženja pisaca za djecu i mlade. Moderatorka je Valentina Radulović.

Na Trgu nezavisnosti, u 13 časova, biće izvedena predstava Gradskog pozorišta Podgorica Bajku životom pravimo, po tekstu Stevana Koprivice i Dragane Tripković, u režiji bosanskohercegovačkog reditelja Ferida Karajice.

U 19 sati, u Kuslevovoj kući, biće predstavljena dobitnica književne nagrade “Dragan Radulović” Melita Rundek, sa kojom će razgovarati Valentina Radulović.

Izvor: gradski.me

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply