Proljećno razgibavanje i vaskršnji ukrasi u nikšićkoj Igračkoteci

Igračkoteka i Razvojni centar u Nikšiću, udruženja Roditelji, ove sedmice organizuju dvije kreativno – edukativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Mališani će imati priliku da razvijaju koordinaciju pokreta, koncentraciju i finu motoriku, ali će se i zabaviti praveći uskršnje ukrase.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 20. aprila sa početkom u 18 sati biće organizovana radionica pod nazivom Proljećno razgibavanje, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina. Radionicu vodi psihološkinja Jelena Lacman.

Cilj ove radionice za djecu predškolskog uzrasta je razvijanje koordinacije pokreta, koncentracije, fokusa i fine motorike. Na radionici će djeca prelaziti pažljivo osmišljen poligon sa preprekama, koji za cilj ima razvoj spretnosti i balansiranje upotrebe lijeve i desne strane tijela. U igri pravljenja figurica od plastelina će vježbati finu motoriku.

U četvrtak, 21. aprila u 18 sati, biće održana kreativna radionica Vaskršnje drvce, koju realizujemo u saradnji sa Home Art Modellina.

Djeca će imati priliku da kreiraju i prave vaskršnje ukrase, koristeći drvo, papir i boje. Ukrašavaće jaja od stiropora i napraviti zajedničko Vaskršnje drvce. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 14 godina, a vodiće je Marina Drašković.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply