U humanitarnoj akciji JPU “Ljubica Popopović” sakupljeno oko 6.700 eura

Djeca iz vrtića podgoričke Javne predškolske ustanove „Ljubica Popović“, njihovi vaspitači i roditelji učestvovali su prošle sedmice u velikoj humanitarnoj akciji pod sloganom „Da sva djeca budu zdrava“, u kojoj je za mališane – korisnike Fondacije Budi human prikupljeno 6.724 eura.

Najmlađi su, uz puno volje i entuzijazma, učili koliko je važno pomagati drugima. Akcija je 7. aprila organizovana u svim vaspitnim jedinicama, a njoj je prethodio višednevni rad i trud djece, koja su uz pomoć vaspitačica, pravila likovne radove.

Kako navode iz JPU „Ljubica Popović“, cilj ove humanitarne akcije bio je razviti empatiju kod djece i ukazati im na prave vrijednosti od malih nogu. Kao što ovo nije njihova prva akcija pomoći onima kojima je to potrebno, neće biti ni posljednja, već najavljuju da će se i u narednom periodu zajednički sa djecom i roditeljima svesrdno truditi da šire prave vrijednosti.

Prema riječima vaspitačice Biljane Zlatković, koja je bila koordinatorkja akcije, djeca su proteklih dana zajedno sa svojim vaspitačicama pripremala radove od različitih likovnih materijala, radeći raznim tehnikama. Darivanje je dobra navika koja se uči od malena, a mi vaspitači svakodnevno tu lekciju prenosimo na mališane. Produkti djece su najbolji dokaz koliko je uz malo truda, volje, vremena i entuzijazma važno da možemo da mijenjamo svijet oko sebe i da budućim generacijama ukažemo na prave vrijednosti. Upravo i ova humanitarna akcija ima za cilj da djeci razvije empatiju i ukaže na prave vrijednosti, a roditeljima i društvenoj zajednici podigne svijest o tome zašto je važno pomagati drugima“, kazala je Zlatković za Gradsku TV.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply