Od četvrtka bez maski u školama, časovi i dalje po pola sata

Foto: Ilustracija

Zaštitne maske više neće biti obaveza u školama, marketima, tržnim centrima, sportskim halama, već će od četvrtka biti samo preporuka, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Časova će i dalje trajati po 30 minuta dok se, kako je kazala, ne isprati situacija. Preporuka Instituta za javno zdravlje je da tako bude i naredne dvije sedmice.

“Da ne bismo mijenjali djeci ukoliko dođe do pogoršanja situacije, ispratićemo kako će se nove mjere odraziti na zdravlje građana”, kazala je Borovinić Bojović.

Od 7. aprila, kada će biti saopštene nove mjere, maske će biti obavezne samo u zdravstvenim ustanovama, kolektivnom smještaju i javnom prevozu.

Epidemiološka situacija je, navodi Borovinić Bojović, mnogo povoljnija.

“Ipak treba da budemo oprezni. Korona nas je više puta neprijatno iznenadila. Situacija je trenutno  povoljna i stabilna. Imamo značajan pad oboljelih na dnevnom nivou, pad hospitalizovanih”, kazala je Borovinić Bojović, gostujući u emisiji Dobro jutro Crna Goro

Prema njenim riječima, Radna grupa je za ovu sedmicu već analizirala situaciju i preporuka je da će maske ostati obavezna mjera u zdravstvenim ustanovama, kolektivnom smještaju i javnom prevozu. „Obavezno nošenje maski u školama, marketima, tržnim centrima, sportskim dvoranama, biće samo preporuka, a ne obavezna mjera”, saopštila je ministarka.

Izvor: RTCG

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply