Za Feđino liječenje potrebno 300 hiljada eura, u četvrtak humanitarna akcija u Podgorici

Šestogodišnji Feđa Alković pola života bori se sa opakom bolešću – malignim tumorom na mozgu, a iako je na tretmanima na turskoj klinici Acibadem, stanje mu se pogoršava. Jedina nada je liječenje na klinici u Hjustonu, u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je za to potrebno 300.000 dolara.

Feđa je prije tri godine imao operaciju u Beogradu, a za to vrijeme tumor se vraća četiri puta. Nedavno je u Turskoj uklonjen hirurškim putem, a operacija je bila visokorizična.

Kako su Vijestima kazali roditelji, mali heroj trenutno se oporavlja na odjeljenju neurohirurgije u Acibademu, a predviđena su nova zračenja i terapije.

“U Podgorici smo ostavili dvoje uplakano djece, koja samo žele da im brata vratimo kući živog i zdravog. Vjerujemo da ćemo to uz vašu pomoć i uspjeti. Unaprijed zahvalna porodica”, apeluju Alkovići.

Roditelji mole za finansijku pomoć jer nijesu u stanju da sami iznesu troškove života i terapije koja je Feđi potrebna da bi podnio sve što ga čeka.

Žiro računi, na koje se pomoć može uplatiti su, CKB Banka: 510-0210988215028-20, na ime Milena Alković, Addiko banka 555-9000272528-36 na ime Aris Alković.

Za uplate iz inostranstva 10093630450000, SWIFT CKBCMEPG, IBAN ME25510021098821502820, na ime Milena M. Alković.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je da će u četvrtak organizovati humanitarni događaj u želji da finansijski pomognu nastavak liječenja ovog dječaka i doprinesu njegovoj borbi.

“Podgorica za Feđu! Naš mladi sugrađanin, Feđa Alković, već dugo bije bitku s opakom bolešću. Troškovi Feđinog liječenja su ogromni, zbog čega su se njegovi roditelji obratili javnosti za pomoć”, naveo je Vuković.

Događaj donatorskog karaktera biće organizovan u četvrtak, 31. marta u 14 časova u hotelu Ramada (sala Lesendro), a prisustvovaće mu članovi gradske uprave, Poslovnog savjeta, ljudi iz javnog života Podgorice i predstavnici medija.

“U želji da doprinesemo njihovoj borbi, u četvrtak ćemo organizovati humanitarni događaj za članove Poslovnog savjeta Glavnog grada (predstavnici najvećih kompanija iz Podgorice), medijske poslenike i ljude iz javnog života Podgorice. Želimo da motivišemo i njih i sve naše sugrađane da, u mjeri mogućeg, finansijski pomognu nastavak Feđinog liječenja”, istakao je Vuković.

Više informacija o tome kako se možete priključiti i pomoći šestogodišnjem Feđi dostupno je na Instagram profilu https://www.instagram.com/lavljimsrcemzafedju/.

Izvor: Vijesti/Gradski

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply