Takmičenje za najljepše pismo posvećeno klimatskoj krizi

Pošta Crne Gore i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i ove godine organizuju takmičenje za najljepše pismo za djecu uzrasta od 9  do 15 godina.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je Napiši pismo donosiocima odluka i objasni im šta bi trebalo da preduzmu povodom klimatske krize.

Pisma je potrebno poslati do 15. aprila 2022. godine na adresu: Pošta Crne Gore; Za literarni konkurs; Ulica slobode br. 1, 81000 Podgorica.

Pristigle radove rangiraće Komisija Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Autore najuspješnijih radova Pošta Crne Gore nagrađuje vrijednim nagradama. Za pobjednike su obezbijedili električni trotinet, pametni sat, elektronski čitač knjiga i biciklo.

Takmičenje za najljepše pismo segment je Međunarodnog takmičenja koje organizuje Svjetski poštanski savez. Najljepše pismo iz Crne Gore Pošta prosleđuje na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu.

Kako je saopšteno iz Pošte Crne Gore, cilj takmičenja za najljepše pismo jeste razvijanje literarnih vještina, ljubavi prema pisanju, te širenje međunarodnog prijateljstva, što je jedna od važnih misija Svjetskog poštanskog saveza. Takmičenjem za najljepše pismo nastoji se promovisati pisana komunikacija i približiti važnost uloge poštanskih usluga u današnjem društvu.

Informacije o pravilima takmičenja dostupne su na portalu Pošte Crne Gore www.postacg.me.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply