Za takmičenje Kengur bez granica već se prijavilo hiljadu učenika

Za matematičko takmičenje Kengur bez granica, koje će biti održano 9. aprila u osam crnogorskih opština, do sada se prijavilo 1.000 učesnika.

Zainteresovani đaci osnovnih i srednjih škola i dalje mogu poslati prijave, do subote, 26. marta, putem zvanične internet stranice takmičenja www.kengur.me, gdje su dostupne i zbirke riješenih zadataka iz prethodnih godina.

Takmičenje će ove godine biti organizovano u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima, Kolašinu, Bijelom Polju, Ulcinju, Baru i Kotoru.

Iz NVU Tinker, koje je organizator Kengura bez granica u Crnoj Gori, obavijestili su da se i učenici iz drugih gradova mogu prijaviti za takmičenje u nekoj od najbližih opština.

Učešće je besplatno za sve učenike, jer troškove kotizacije pokrivaju sponzori.

„Takmičenje je namijenjeno svim učenicima osnovnih i srednjih škola, bez obzira koju ocjenu iz matematike imaju. Dođite i pokušajte riješiti bar jedan izazov. Najmlađa kategorija ima 12 izazova koje će raditi 60 minuta, a ostale kategorije imaju 24 izazova koje mogu rješavati 75 minuta. Svi izazovi imaju po pet ponuđenih odgovora od kojih je samo jedan tačan. Na takmičarima je da otkriju koji. U pitanju su logički izazovi. Ne testira se poznavanje školskog gradiva“, naveli su iz NVU Tinker.

Pohađanje Zimskih Tinker radionica takođe nije preduslov za prijavu i učešće.

Generalni sponzor takmičenja je Crnogorski Telekom, a zlatni sponzor Crnogorska Komercijalna Banka. Podršku pružaju Arhimed, udruženje Roditelji, UDG Montenegro i ZZi.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply