Đaci mogu na ekskurzije i van Crne Gore

Novim protivepidemijskim mjerama, koje su na snazi od sjutra, dozvoljeno je organizovanje školskih izleta i ekskurzija i van Crne Gore.

Kako je saopštio direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić, osim te odluke, na osnovu praćenja epidemiološke situacije koja je sve povoljnija, odlučeno je da se dozvoli i rad noćnih klubova i diskoteka.

Novim mjerama, koje važe do 8. aprila, predviđen je i veći broj posjetilaca na sportskim manifestacijama koje se održavaju na otvorenom.

„Dozvoljena je popunjenost tribina do dvije trećine od ukupnog broja sjedišta, uz poštovanje osnovnih mjera. U zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posjetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sjedište između gledalaca“, rekao je Galić, dodajući da sve ostale mjere ostaju na snazi.

Prema njegovim riječima, broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji je za oko 42 odsto u odnosu na prethodne dvije. Takođe i broj preminulih u posljednje dvije sedmice je manji za oko 63 odsto.

Odgovarajući na pitanje kada će Institut za javno zdravlje predložiti ukidanje mjere nošenja maski, on je kazao da prate situacije i da će nakon stabilizovanja epidemijske situacije razmotriti i taj prijedlog.

„Za sada dok još traje sezona respiratornih virusa, imajući u vidu efikasnost nošenja maski u sprečavanju svih respiratornih infekcija, ta mjera ostaje na snazi“, rekao je Galić na današnjoj konferenciji za novinare.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić rekao je da je broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 42 odsto u odnosu na prethodne dvije nedjelje. Broj preminulih u posljednje dvije sedmice takođe je manji za oko 63 odsto u odnosu predhodne dvije nedelje.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply