Radionice posvećene filateliji i lijepom izražavanju

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice djeca predškolskog uzrasta imaće priliku da uče lijepo izražavanje, jačaju socijalne vještine, vježbaju koncentraciju i finu motoriku. Osnovci će otkriti brojne zanimljivosti o filateliji i izrađivati svoje poštanske markice.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U četvrtak, 24.marta u 18 sati uslijediće edukativna radionica pod nazivom Upoznaj filateliju, koju organizujemo u saradnji sa Poštom Crne Gore.

Šta je filatelija, i čime se bave filatelisti? Kad je nastala prva poštanska marka? Kada je počela upotreba poštanske marke u Crnoj Gori? Kako se izrađuje marka? Učesnici radionice imaće priliku da dobiju odgovore na ova i druga važna filatelistička pitanja, a zatim u drugom dijelu radionice da i sami osmisle i izrade svoju poštansku marku.  Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta od 6 do 12 godina.

Radionicu će voditi specijalisti za filateliju u Pošti Crne Gore, Aleksandra Božović i Aleksandra Perović.

U petak 25. marta u 18 sati biće održana radionica za predškolarce “Neka te glava ne boli, i strašni vuk knjige voli”, koju organizujemo u saradnji sa dječijim kulturnim centrom Čigralište.

Čitaćemo knjigu Pročitaj mi priču, belgijskog autora Benedikta Karboneja, uživati u jezičkim igrama i likovnom radu. Glavni ciljevi radionice su podsticanje lijepog izražavanja, jačanje socijalnih vještina i vježbanje pažnje, koncentracije i fine motorike.

Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 6 godina.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply