Izabrani ljekari će ubuduće sa pacijentima komunicirati i telefonom

Građanima Podgorice biće omogućeno ubuduće da, pozivom na mobilni telefon, direktno komuniciraju sa svojim izbranim doktorima i medicinskim sestrama.

To je saopšteno danas iz podgoričkog Dom zdravlja, iz kojeg su najavili da su u procesu reorganizacije i unapređenja usluga vratili timove opšte/porodične medicine u redovan proces rada, onako kako je i projektovano reformom primarne zdravstvene zaštite iz 2005. godine.

„Ovo, između ostalog, znači da sada svaki izabrani doktor za odrasle i medicinska sestra ili tehničar, koji je u timu sa doktorom, kao benefit građanima u pružanju efikasnije zdravstvene usluge, imaju posebno zaduženje direktne komunikacije sa svojim pacijentima putem mobilnog telefona. Na ovaj način vraćamo primarnu zdravstvenu zaštitu i dostupnost ljekara građanima, jer će imati mogućnost da sa svojim ljekarima i tehničarima/sestrama u direktnoj komunikaciji dogovore preglede, posjete ustanovi, terapiju za hronične bolesnike”, saopšteno je iz Doma zdravlja.

U Domu zdravlja Podgorica smatraju da će ovakvim pristupom i reorganizacijom smanjiti čekanje, uspostaviti direktnu komunikaciju sa pacijentima i najvažnije – podići nivo zdravstvene usluge na novi stepen.

Brojevi telefona izabranih ljekara i sestara/tehničara dostupni su i na sajtu Doma zdravlja Podgorica i na svim punktovima DZ.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply