Glasajte za najbolju eUslugu

Nakon višemjesečne promocije elektronskih servisa namijenjenih djeci i roditeljima na red je došao i izbor najkvalitetnije eUsluge. Sud o tome donijeće upravo roditelji, na osnovu dosadašnjeg iskustva koje su imali u korišćenju elektronskih usluga. Izboru eUsluge, koja je najbolja, prethodilo je više anketa u kojima su roditelji takođe iznijeli svoj stav o tome kako bi trebalo da izgleda dalji put digitalizacije servisa u oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne i dječije zaštite. U nastavku možete izabrati jedan od digitalnih servisa, koji se po vašem mišljenju pokazao kao najefikasniji.

...
Loading

Kroz projekat Roditelji na dnevnom redu, udruženje Roditelji je u prethodnom periodu sprovelo niz aktivosti koje bi trebalo da rezultiraju uspostavljanjem nekih novih elektronskih usluga i servisa za roditelje, ali i unapređenjem postojećih. Na taj način, građani će moći da na brži i jednostavniji način koriste usluge prvenstveno zdravstvenih i obrazovnih ustanova, ali i da se upoznaju sa pravima koje imaju i procedurama.

Imajući u vidu da postojeće e-usluge nijesu dostupne svima, ali i da postoji potreba za dodatnim pojašnjenjima, njihovom promocijom i poboljšanjem, udruženje Roditelji će uskoro izraditi i jedinstveni e-vodič sa podacima i opcijama namijenjenim roditeljima.

Udruženje Roditelji se pridružilo Nacionalnoj mreži za digitalnu agendu u Crnoj Gori, koja je formirana u okviru projekta ICEDA, odnosno Povećanje građanskog angažmana na polju digitalne agende. Cilj ICEDA projekta je povećanje upotrebe eUsluga i omogućavanje svim građanima regiona da iskoriste benefite digitalne transformacije. Stoga će se kroz ICEDA projekat promovisati Digitalna agenda EU i davati doprinos u rješavanju pitanja koji onemogućavaju široku upotrebu e-usluga uz uvođenje novih i kvalitetnih usluga na svim nivoima.

Projekat ICEDA sprovode Fondacija Metamorfosis (Severna Makedonija), Open data Kosovo (Kosovo), Akademija za eUpravu (Estonija), CRTA – Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Srbija), NVO 35mm (Crna Gora) i Levizja Mjaft (Albanija).

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply